Obilježen 20. listopad
U utorak, na svjetski dan kuhara u kabinetu Srednje strukovne škole Blaž Jurjev Trogiranin je bilo zanimljivo.
Odlučili smo ovaj dan obilježiti tako da našu kraljicu i hraniteljicu mnogih obitelji Srdelu pripremimo na različite načine. Spada u plave ribe i bogata je nezasićenim aminokiselinama omega-3 i omega-6 pa je vrlo zdrava. Ukusnog je mesa, lako probavljiva, bogata bjelančevinama, ugljikohidratima, mastima, vitaminima, posebice vitaminima A, D i E, te mineralima.
Naše kuhare učimo da što bolje iskorištavaju lokalne namirnice koje su jeftine, isplative i kada se dobro pripreme mogu biti prave delicije.
Mario Pavić, prof.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Sigurnije na internetu |
Obrazovanje |
Trogir |